UNTUK IBUBAPA YANG ADA ANAK BAWAH 12 TAHUN Mampukah anda sediakan 10 minit masa berkualiti untuk anak-anak sebelum mereka tidur? Bukan setiap hari tetapi hari2 yang anda ada masa dan ingin kongsikan masa berkualiti untuk anak-anak yang sedang membesar.

Tidak dinafikan banyak manfaat yang diperoleh oleh anak-anak yang dibacakan buku cerita sebelum tidur tetapi ramai yang mengambil ringan dan menganggap membazir dan buang masa.

Lebih malang lagi, ada ibubapa memberikan alasan penat, takde masa, tak pandai nak bercerita apabila diminta oleh anak-anak. Kesian anak-anak kita!


"Maaflah, saya takde masa untuk baca2 untuk anak-anak."

"Saya hari2 balik kerja lewat, penat, nak urus macam2. Saya penat!"

"Nantilah kalau ada masa bolehlah saya belikan buku2 cerita untuk mereka"APA KEBAIKAN BACA BUKU CERITA SEBELUM TIDUR?

 1 

Meningkatkan keterampilan membaca: Membaca sebelum tidur membantu meningkatkan keterampilan membaca anak, termasuk kecepatan membaca, pemahaman, dan kemampuan mengeja. 

 2 

Mendorong cinta pada pembelajaran: Membaca buku dapat membantu menumbuhkan minat dan tarikan berbagai topik, yang akan mendorong kecintaan pada pembelajaran dan pengetahuan.

 3 

Menyebabkan tidur lebih baik: Rutinmembaca sebelum tidur dapat membantu anak menjalani pola tidur yang lebih baik. Ini kerana membaca adalah aktiviti yang menenangkan yang membantu anak merasa rileks dan siap untuk tidur.

 4 

Meningkatkan hubungan: Membaca bersama sebelum tidur tidak hanya mendidik, tetapi juga dapat memperkuat ikatan dan hubungan antara orang tua dan anak.

 5 

Meningkatkan emosi dan kesejahteraan sosial: Banyak buku membicarakan pelbagai situasi dan emosi. Anak-anak yang membaca tentang karakter yang mengalami berbagai jenis situasi dan emosi dapat belajar bagaimana mengelola emosi mereka sendiri dan memahami orang lain.

  

Menenangkan fikiran: Membaca buku sebelum tidur juga dapat membantu menenangkan fikiran anak. Buku merupakan alat yang membebaskan dari tekanan seharian, dan bolehmembantu mereka merasa tenang dan siap untuk tidur.

 7 

Mengembangkan Imaginasi dan Kreativiti: Membaca buku sebelum tidur dapat membantu anak mengembangkan imaginasi mereka. Cerita dan karakter dalam buku dapat membantu mereka membayangkan situasi yang berbeda dan  dapat meningkatkan kreativiti mereka.

 8 

Meningkatkan Keterampilan Bahasa: Baca buku sebelum tidur juga dapat membantu anak-anak memperbaiki keterampilan bahasa mereka. Hal ini dapat memperluas kosakata mereka, membantu mereka memahami struktur kalimat yang baik, dan meningkatkan kemampuan mendengarkan dan memahami mereka.TEMANILAH ANAK-ANAK APABILA MEREKA NAK TIDUR

SUARA HATI ANAK-ANAK YANG KITA TAK DENGAR!


Sebagai ibubapa kita sudah tentu lebih faham dan mengenali anak kita, apa makanan kegemaran, pakaian yang dia suka pakai dan cerita watak binatang yang dia suka baca atau tengok.

BELAI JIWA DAN FIKIRAN ANAK-ANAK DENGAN TELADAN


Jangan biarkan tidur anak dengan jiwa yang menangis, mimpi yang berkecamuk. Tak mampu bacakan buku cerita, pujuk dan belai ketika anak nak tidur adalah lebih baik.


Memperkenalkan Siri Bacaan Sebelum Tidur untuk anak-anak bawah 12 tahun.


INI ADALAH BUKU DIGITAL DALAM FORMAT FLIPBOOKS DAN FILE PDF


Siri Bacaan Sebelum Tidur Untuk Anak-Anak

Penerbitan Ebook ini sebagai salah satu wadah untuk ibubapa memberi didikan melalui pembacaan cerita pendek untuk anak-anak bawah 6 tahun.

Penggunaan Ebook sebagai asas pendidikan awal secara tak formal menjadi titiktolak untuk menimbulkan rasa sukakan buku dengan pengenalan cerita binatang yang menjadi kegemaran anak-anak.

Ebook ini bukannya paling sempurna untuk menjadi pilihan ibubapa tetapi sangat membantu untuk pembinaan sahsiah selain rasa suka kepada pembacaan.

12 cerita yang terkandung mengandungi cerita dan mesej yang boleh dijadikan pengajaran kepada anak-anak dengan bimbingan ibubapa.

Semoga Ebook ini mengurangkan pergantungan kepada permainan gajet yang keterlaluan dan merencatkan sahsiah yang kita bina sejak awal tumbesaran anak-anak.

INI ADALAH BUKU DIGITAL DALAM FORMAT FLIPBOOKS DAN FILE PDF

12 CERITA BACAAN SEBELUM TIDUR

1. Semut Yang Rajin

2. 4 Sahabat Baik

3. Arnab Yang Sombong

4. Beruang Penyelamat

5. Gajah dan Semut

6. Harimau Nak Makan Kancil

7. Kancil dan Buaya

8. Tikus Yang Baik Hati

9. Burung Kecil Yang Gigih

10. Kucing Penjaga Rumah

11. Si Monyet Penyayang

12. Siput yang SabarSIAPA PENULIS EBOOK INI?

Penulis Ebook ini adalah seorang bekas pendidik yang baru sahaja bersara dan kini menjadi penulis dan digital marketer sepenuh masa. Pernah menulis buku teks SPM, buku rujukan SPM dan buku teknik menjawab soalan SPM selain menjadi penceramah di sekolah-sekolah menengah.

Selain menulis Ebook ini, penulis yang dikenali sebagai Cikgu Danial juga telah menghasilkan beberapa buah  Ebook Fb Ads, template poster daripada canva juga mengadakan kelas-kelas marketing seperti Fbads dan Tiktok Ads.

Dengan berbekalkan pengalaman sebagai pendidik dan penulis, diharapkan siri buku bacaan sebelum tidur menjadi pilihan anak-anak generasi baharu berjiwa warganegara dan memiliki jati diri Islam dan Melayu yang sejati.


BERAPA HARGA EBOOK INI?


Kalau dibandingkan buku fizikal, harga Ebook lebih murah daripada itu. Apabila melihat kepada konten, Ebook ini boleh dijual sehingga RM90 untuk 12 set. Lebih istimewa sekali beli set 12 Ebook ini, akan menyusul beberapa siri Ebook lain yang diberikan percuma sebagai Ebook tambahan untuk bacaan anak-anak. Beli buku fizikal, mustahil mendapat buku fizikal tambahan dari semasa ke semasa.


Jadi Ebook 12 cerita ini + Rangkaian Bonus 
ditawarkan dengan harga
RM129.00
RM79.00

walaubagaimanapun

UNTUK PRE-LAUNCH HARI INI, HARGA DISKAUN 50%, HANYA

RM39.00 sahaja!
RM39.00 sahaja!
RM39.00 sahaja!

(Harga ini akan NAIK pada hari pelancaran)
.
.
Kami tak kisah kalau anda tak grab sekarang..

.

Tapi kami nak minta maaf awal-awal sekiranya Harga RM39.00 sold out nanti , anda tak akan dapat lagi harga seperti ini kerana harga akan naik sehingga RM79.00 (Normal Price)


Kalau anda grab hari ni, anda akan dapat 6 bonus untuk anak-anak termasuk anda sendiri. Bonus ini dalam anggaran RM350


BONUS #1

12 siri buku cerita Versi Bahasa Inggeris diberi percuma. Salah satu kaedah atau proses pembelajaran dwi bahasa untuk anak-anak yang sedang membesar. Penggunaan bahasa inggeris yang mudah sesuai untuk peringkat umur anak-anak bawah 12 tahun.

BONUS #2Bonus Ebook Panduan keibubapaan ini mengandungi 20 topik yang sangat berkaitan dengan permasalahan yang sering dihadapi oleh ibubapa yang sedang membesarkan anak-anak. Antara topik yang dikupas ialah:

  • Panduan untuk ajar anak-anak tidur berasingan
  • Panduan untuk anak-anak yang alami excema atau gatal
  • Tips memilih makanan tambahan seperti vitamin untuk anak-anak
  • Cara menghentikan anak-anak minum susu botol apabila usia dah masuk 2 ke 3 tahun
  • Cara mengatasi masalah anak tak suka makan sayur
  • Cara mengajar anak-anak tidak memakai pampers bila dah masuk umur 3 tahun
  • Banyak lagi topik yang menarik!

BONUS #3

Set 24 siri cerita Edisi Cuti sekolah akan diberikan pada bulan Mac 2024 sebagai bonus tambahan yang bernilai RM129.
Mengisahkan pelbagai pengalaman pertama yang menarik seperti pengalaman menaiki tren, melihat perlumbaan kereta, pengalaman memetik strawberi di Cameron Highlands, keseronokan apabila melihat haiwan di zoo negara, pengalaman pertama naik kereta kabel di Langkawi dll.  Anak-anak tentu teruja membaca buku cerita bergambar warna-warni ini.

BONUS #4
Peluang menjana pendapatan sampingan untuk anda yang menjadi pembeli Ebook, jana pendapatan sebagai Agen Affiliate tanpa modal.
Hanya berkongsi link affiliate sama ada dalam group wasap, dalam fesbuk atau di mana-mana yang boleh akses borang Ebook ini. 
Anda berpeluang mendapat komisen 50% setiap kali Ebook ini dibeli menggunakan link affiliate anda.

BONUS #52 Set Buku Mewarna 70 halaman mewarna untuk anak-anak bawah 6 tahun, asas mewarna yang mudah. Bonus ini dalam format file PDF yang sesuai untuk dicetak banyak2 dengan kos yang sangat murah.


BONUS #6

Percuma flash cards 16 halaman berwarna dalam format Flipbooks (sama fungsi seperti kad dibeli di kedai buku) dan juga dalam bentuk file PDF.

JANGAN LEPASKAN PELUANG MEMBELI EBOOK INI UNTUK ANAK-ANAK. SEMAI AMALAN SUKA MEMBACA. MEMBACA JAMBATAN ILMU.
HARGA PROMOSI PRA PELANCARAN HANYA
RM39.00 SAHAJA

Selepas anda membuat pembayaran, kami akan berikan resit dan link untuk download Ebook dan semua bonus berganda melalui emel.Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
EBOOK CERITA SEBELUM TIDUR UNTUK ANAK-ANAK RM39
EBOOK CERITA SEBELUM TIDUR UNTUK ANAK-ANAK RM79 BELUM MULA
100 HALAMAN BUKU MEWARNA RM3 BELUM MULA
500 HALAMAN BUKU MEWARNA RM9 BELUM MULA
800 HALAMAN BUKU MEWARNA RM12 BELUM MULA
1000 HALAMAN BUKU MEWARNA RM15 BELUM MULA
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN